Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislavský kraj

Nové Mesto cez leto zrekonštruuje dve škôlky

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nové priestory škôlka na Jeséniovej ulici získa nadstavbou, budova dostane novú strechu, sociálne zariadenia a bude zateplená. Budovu Materskej školy Na Revíne čaká tiež zateplenie a výmena strechy.

Bratislava 9. júla (TASR) – V bratislavskom Novom Meste počas leta zrekonštruujú dve materské školy. Budovu mestská časť opravuje škôlkarom Na Revíne a na Jeséniovej ulici. Tej pribudnú aj dve triedy navyše a svoju kapacitu tak zvýši o 36 detí.

TASR o tom informoval komunikačný manažér novomestskej samosprávy Ján Borčin.

Nové priestory škôlka na Jeséniovej ulici získa nadstavbou, budova dostane tiež novú strechu, ktorá je dnes v havarijnom stave, nové sociálne zariadenia a bude zateplená. Budovy materskej školy sa tiež majú prestavbou prepojiť.

"Deti aj zamestnanci sa po 60 rokoch prevádzky dostanú z jednej budovy do druhej, kde sa nachádza napríklad výdajňa stravy a jedáleň, suchou nohou, čo je prínosom hlavne počas zimných mesiacov a nepriaznivého počasia," vraví Zuzana Salíniová, riaditeľka Základnej školy Jeséniova, pod ktorú škôlka patrí. Náklady na rekonštrukčné práce by mali podľa Borčina dosiahnuť 289.000 eur. So 104 škôlkarmi patrí materská škola medzi najväčšie v Novom Meste.

Budovu Materskej školy Na Revíne čaká tiež zateplenie a výmena strechy, keďže cez tú starú podľa samosprávy zateká. Náklady sa budú pohybovať okolo 75.000 eur, dodal Borčin.