Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislavský kraj

Petržalka dala prvé dotácie mladým zo sociálne slabšieho prostredia

Foto: Andrej Galica

Prvý príspevok, 4000 eur zo svojho tohtoročného rozpočtu v rámci dotácií dostali dve občianske združenia, ktoré chcú peniaze využiť na zabezpečenie sociálnych služieb pre deti a mládež z Petržalky.

Bratislava 25. februára (TASR) - Najväčšia bratislavská mestská časť Petržalka prerozdelila prvých 4000 eur zo svojho tohtoročného rozpočtu v rámci dotácií. Dostali ich dve občianske združenia, ktoré chcú peniaze využiť na zabezpečenie sociálnych služieb pre deti a mládež z Petržalky.

Príspevok vo výške 3000 eur dostane Občianske združenie Ulita, schválili to dnes petržalskí poslanci. Podobnú sumu dostala od mestskej časti aj v predchádzajúcich piatich rokoch, pôvodne však od samosprávy požadovala 8430 eur. Ulita vykonáva terénnu sociálnu prácu a organizuje klubové aktivity pre deti a mládež zo sociálne znevýhodneného prostredia v Kopčanoch.

Ďalších 1000 eur schválila miestna petržalská rada na februárovom zasadnutí občianskemu združeniu Kaspian. "Peniaze tak poputujú na podporu prevencie zlých životných návykov i vzdelávacie a voľnočasové aktivity mladých ľudí z rizikového prostredia," vysvetlila Katarína Macenková z kancelárie petržalského starostu.

V tomto roku má Petržalka vyčlenených v rozpočte na dotácie 100.000 eur. Za necelé dva mesiace tohto roka už podľa Macenkovej požiadalo mestskú časť o účelovú dotáciu 13 subjektov. "Ich finančné nároky predstavujú sumu vyššiu ako 40.000 eur," podotkla.

O dotácie môžu požiadať združenia, organizácie, firmy i podnikatelia prostredníctvom podania žiadosti v troch termínoch, a to do 31. marca, do 30. júna a do 31. septembra. Petržalka tvrdí, že chce podporovať predovšetkým projekty s trvalejšou hodnotou v oblasti miestneho športu, kultúry, výchovy, životného prostredia, historických hodnôt, v sociálnej, zdravotnej i humanitárnej oblasti.