Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Plaváreň v bratislavskej Petržalke by chceli začať stavať na jar

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Celkové náklady na výstavbu plavárne by sa mali vyšplhať na 3,3 milióna eur bez DPH.

Bratislava 26. januára (TASR) – Prvú verejnú plaváreň v najväčšej bratislavskej mestskej časti Petržalka by chcela samospráva začať stavať v prvom štvrťroku tohto roka. Pre trojmiliónovú plaváreň už má vydané územné rozhodnutie, čaká na stavebné povolenie a vyhodnotenie verejnej obchodnej súťaže na dodávateľa stavby. "Pevne veríme, že stavať by sa mohlo začať už v prvom kvartáli 2014," povedala pre TASR petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová.

Plaváreň má vyrásť v lokalite medzi Jiráskovou a Tupolevovou ulicou. Projekt počíta nielen s 25-metrovým plaveckým päťdráhovým bazénom s kapacitou vyše 60 návštevníkov, ale tiež zážitkovým a detským bazénom. Návštevníci v objekte nájdu aj saunový svet, solária či občerstvenie. Predpokladaná prevádzková doba plavárne by mala byť od 8.00 až 10.00 h do 22.00 h.

Celkové náklady na výstavbu plavárne by sa mali vyšplhať na 3,3 milióna eur bez DPH. Petržalskí poslanci ešte vlani v máji schválili, že mestská časť si na plaváreň od banky požičia 2,75 milióna eur, pričom 750.000 eur investuje do technického stavu budov škôl a kultúrnych zariadení. Petržalka minulý rok pre výstavbu plavárne založila aj spoločnosť s ručením obmedzeným pod názvom Športové zariadenia Petržalky. Okrem plavárne má na starosť aj správu športovísk a športových plôch v mestskej časti.

Petržalka predpokladá, že prevádzkové náklady sa budú pohybovať okolo 30.000 eur mesačne, stratová plaváreň podľa radnice nebude. Starosta Vladimír Bajan vlani prisľúbil, že zisky z jej prevádzkovania sa prenesú do zníženia ceny vstupného.