Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Pezinok a SFZ podpísali memorandum o spolupráci, dôvodom sú aj ME U21

Na snímke prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik. Foto: TASR - Martin Baumann

Šéf SFZ doplnil, že okrem rozvoja členskej základne sú ďalším dôvodom podpisu memoranda aj Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov, ktoré sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku.

Bratislava/Pezinok 2. júna (TASR) – Podpora amatérskeho futbalu, najmä mládežníckych kategórií, ale aj rozvoj a budovanie športovej infraštruktúry sú hlavnými oblasťami, na ktoré sa zameria spolupráca mesta Pezinok a Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Memorandum o spolupráci podpísali primátor Pezinka Roman Mács a prezident SFZ Ján Kováčik.

"Chceme, aby sa Pezinok i jeho široké okolie rozvíjali aj v oblasti športu vrátane zvýšenia možností pre športové aktivity a skvalitňovania podmienok pre šport," uviedol pre TASR k podpisu memoranda Mács.

Šéf slovenského futbalu doplnil, že okrem rozvoja členskej základne sú ďalším dôvodom podpisu memoranda aj Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov (ME U21), ktoré sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. S Pezinkom sa ráta ako s lokalitou, ktorá by mohla poskytnúť dôležité tréningové zázemie pre účastníkov majstrovstiev. "Pezinok sa nachádza v regióne medzi Bratislavou a Trnavou, kde sú naše najväčšie štadióny," upozornil Kováčik.

Memorandum medzi mestom a SFZ podpísali na osem rokov.