Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

V Pezinku dnes odštartovali 24-hodinový plavecký maratón

Ilustračná snímka Foto: TASR/Dušan Hein

Každý plavec má šancu získať jednu z cien. Či už ako najrýchlejší plavec v niekoľkých vekových kategóriách, najmladší či najstarší účastník, cenu vyhrá aj najpočetnejšia plávajúca rodina.

Pezinok 21. marca (TASR) - V Pezinku sa dnes začal 24-hodinový plavecký maratón. Presne napoludnie zaznel v miestnej plavárni výstrel, ktorý odštartoval deviaty ročník Pezinského plaveckého maratónu.

V tomto roku sa naň chystajú žiaci pezinského gymnázia aj viacerých základných škôl. "V podvečer si dokonca prídu zaplávať frekventanti Akadémie tretieho veku a pezinskí dôchodcovia. Zahanbiť sa však nenechajú ani športovci - stolní tenisti, volejbalisti, karatisti, ale ani hasiči či mestskí policajti. Na maratóne sa môže zúčastniť ktokoľvek, kto príde na pezinskú plaváreň," uviedla tlačová tajomníčka BSK Veronika Bauchová. Každý plavec má šancu získať jednu z cien. Či už ako najrýchlejší plavec v niekoľkých vekových kategóriách, najmladší či najstarší účastník, cenu vyhrá aj najpočetnejšia plávajúca rodina.

Maratón sa koná pod záštitou Bratislavského samosprávneho kraja.