Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Pohrebníctvo Marianum presťahujú na Šafárikovo námestie

Vizualizácia Twin City Foto: TASR/HB REAVIS Group

Z budovy na Svätoplukovej ulici sa totiž muselo vysťahovať pre projekt Twin City.

Bratislava 6. marca (TASR) – Bratislavské mestské pohrebníctvo Marianum bude sídliť na Šafárikovom námestí. Z budovy na Svätoplukovej ulici sa totiž muselo vysťahovať pre projekt Twin City. V objekte pri univerzite tak bude sídliť spolu s politickou stranou SNS. Zverenie budovy pohrebníctvu dnes schválili bratislavskí poslanci.

Budovu a pozemky dostane pohrebníctvo od mesta do správy od 15. marca. Zo Svätoplukovej sa však nemusí vysťahovať hneď, čas má do konca júna. "Táto ochranná lehota umožní Marianum preklenúť prechodné obdobie, kým budú nové priestory zrekonštruované, resp. pripravené na presťahovanie," uvádza mesto. V rozpočte na tento rok poslanci vyčlenili na rekonštrukciu priestorov na Šafárikovom námestí a presťahovanie organizácie 100.000 eur. "Marianum získa nové, dôstojné sídlo, ktoré nielen svojou lokalitou, ale aj svojimi priestormi poskytne väčší komfort jej klientom," dodáva mesto. K budove má dostať 20 parkovacích miest.

Okrem organizácie Marianum však musí mesto riešiť aj nájomníkov v objekte na ulici Mlynské Nivy, na okresnom súde dnes totiž beží spor o určenie povinnosti uzavrieť zmluvu o prevode vlastníctva bytu. Mesto sa chce dohodnúť mimosúdne. Poslanci dnes schválili, že manželom uhradí 140.000 eur, ak vezmú späť svoj žalobný návrh a ukončia nájomnú zmluvu dohodou. Twin City si má podľa schváleného uznesenia na seba prebrať ťarchu, ktorú predstavujú stavby garáží, mesto preto investorovi vráti 260.000 eur.

Polyfunkčný projekt Twin City má vyrásť na hranici bratislavského Starého Mesta a Ružinova. Stavbu, ktorú plánuje investor HB Reavis postaviť na mieste bývalej priemyselnej zóny, má tvoriť komplex administratívnych budov a neskôr aj nákupné centrum a nová autobusová stanica.