Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Pre Bratislavský maratón budú v Bratislave dopravné obmedzenia

Ilustračné foto Foto: TASR

Počas maratónu budú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky dohliadať hliadky dopravnej polície a v prípade potreby premávku regulovať.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Polícia upozorňuje obyvateľov a návštevníkov Bratislavy na víkendové dopravné obmedzenia. S nimi treba počítať aj v súvislosti s nedeľňajším (6.4.) 9. ročníkom ČSOB Bratislavského maratónu.

Od 09.00 do 15.00 h budú čiastočne alebo úplne uzavreté komunikácie na trase behu a v jeho blízkosti. Tá bude viesť popri nákupnom centre na Pribinovej ulici cez Olejkársku - Landererovu - Prístavnú - Plynárenskú - Mlynské nivy – Votrubovu - Prístavnú - Landererovu - Karadžičovu - Záhradnícku - Ružinovskú až po obratisko električiek a tam otočenie v smere jazdy späť - Ružinovská - Záhradnícka - Americké nám. – Špitálska v protismere - Nám. SNP v protismere – Michalská - Ventúrska – Panská - Laurinská - Štúrova – Jesenského – Hviezdoslavovo námestie – Rybné námestie – Rázusovo nábrežie - Nábrežie arm. gen. Ludvíka Svobodu - PKO vstup - prebeh na Dvořákovo nábrežie - Rázusovo nábrežie (promenáda) - Vajanského nábrežie (promenáda) – Fajnorovo nábrežie – Gondova - Šafárikovo nám. - Pribinova ulica – nákupné centrum.

Ako uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová, počas maratónu budú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky dohliadať hliadky dopravnej polície a v prípade potreby premávku regulovať.

Doprava bude obmedzená aj na moste Lanfranconi v oboch smeroch. Dôvodom je odstraňovanie oceľových platní prekrývajúcich mostné závery. V smere do Petržalky budú práce trvať od piatka 4. apríla od 22.00 h do soboty 5. apríla do 05.00 h. V smere do Malaciek to bude v rovnakom časovom rozmedzí zo soboty na nedeľu 6. apríla.

"Vodičov vyzývame, aby pri prejazde týmto úsekom diaľnice D2 znížili rýchlosť a zvýšili pozornosť. Dopravné obmedzenie bude riadne vyznačené prenosným dopravným značením," avizovala Považanová.