Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Na stredu chystá polícia kontroly na cestách Bratislavského kraja

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Policajti nemusia vodičov pri porušení zákona o cestnej premávke zastaviť a vyriešiť priamo na mieste, ale rozhodnutie o uložení pokuty za spáchaný správny delikt zašlú poštou.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Na cestách Bratislavského kraja sa uskutoční v stredu (30.4.) krajská policajná kontrola. Cieľom je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

O akcii bratislavského krajského dopravného inšpektorátu informovala policajná hovorkyňa Karina Považanová. Policajti sa podľa nej zamerajú na disciplínu účastníkov cestnej premávky, pričom chcú eliminovať počet dopravných nehôd s tragickými následkami na životoch a zdraví.

Počas krajskej kontroly budú venovať osobitnú pozornosť dodržiavaniu ustanovení zákona o cestnej premávke s dôrazom na dodržiavane povinností držiteľa vozidla. Opäť využijú inštitút jeho objektívnej zodpovednosti.

"V rámci kontroly policajti nemusia vodičov pri porušení zákona o cestnej premávke zastaviť a vyriešiť priamo na mieste, ale rozhodnutie o uložení pokuty za spáchaný správny delikt zašlú poštou," vysvetlila Považanová.