Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia cez víkend zasahovala pri konfliktoch v Plaveckom Štvrtku

Ilustračné foto Foto: TASR

Podľa polície malo v piatok (8. 5.) dôjsť k fyzickému konfliktu medzi dvoma osobami a v tejto súvislosti už poverený príslušník začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Bratislava 11. mája (TASR) – Polícia cez víkend (8. až 10. 5.) zasahovala pri viacerých konfliktoch v tzv. Kolónii v Plaveckom Štvrtku. Informovala o tom na sociálnej sieti. "Od začiatku tohto roka zaevidovali malackí policajti už niekoľko desiatok incidentov medzi obyvateľmi minoritnej skupiny v tzv. časti Kolónia v obci Plavecký Štvrtok," uviedla polícia s tým, že ide o pretrvávajúce spory občanov, ktorí bývajú v tejto lokalite.

Podľa polície malo v piatok (8. 5.) dôjsť k fyzickému konfliktu medzi dvoma osobami a v tejto súvislosti už poverený príslušník začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Následne v ten istý deň v nočných hodinách podľa polície k nahláseným nepokojom v danej lokalite a vzájomnému napádaniu obyvateľov minoritnej skupiny vyslali niekoľko hliadok PZ.

"Viac ako desiatka hliadok PZ v tejto lokalite opätovne zasahovala aj v nedeľu (10. 5.), kedy sme prijali približne 60 oznámení na tiesňovú linku 158. Všetky tieto oznámenia boli nahlásené obyvateľmi Kolónie v Plaveckom Štvrtku. Obsahom oznámení boli ich vzájomné slovné aj fyzické konflikty," uviedla polícia. Dodala, že v tejto súvislosti došlo k zraneniu jednej osoby, ktorú jednorazovo ošetrili na mieste. Následne policajti prijali jedno oznámenie o priestupku proti majetku a dve trestné oznámenia.

Polícia tiež informovala, že uvedenej lokalite venuje zvýšenú pozornosť. V rámci služobnej činnosti sa na danom mieste viacerými hliadkami zabezpečuje pravidelný nepretržitý výkon služby a podieľajú sa ňom policajti viacerých zložiek - a to hliadky Okresného riaditeľstva PZ v Malackách, Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave ako aj Oddelenia služobnej kynológie Odboru poriadkovej polície KR PZ v Bratislave.

Riešenie tohto problému v danej lokalite podľa polície nie je cieľom iba PZ SR ako represívneho orgánu, ale aj cieľom ďalších zložiek, ako napríklad samotnej obce Plavecký Štvrtok, ktorej vyplýva úloha zabezpečovania verejného poriadku v obci priamo zo zákona. "Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave preto požiadalo o spoluprácu nielen starostu obce, ale aj splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity či miestny úrad práce, sociálnych vecí a rodiny," uzavrela polícia.