Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Dvaja muži čelia obvineniu z výroby drog

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

V zmysle trestného zákona im hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

Bratislava 22. januára (TASR) – Obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi čelia 42-ročný Stanislav z okresu Považská Bystrica a 76-ročný Milan z okresu Malacky. V nehnuteľnostiach v katastrálnom území Borinky a Stupavy mali približne od roku 2018 pestovať a spracovávať rastliny rodu Cannabis určené na predaj na Slovensku i v Českej republike. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Počas tohtotýždňových domových prehliadok zaistila polícia väčšie množstvo týchto rastlín v rôznom vegetačnom štádiu, dva stany určené na pestovanie rastlín i rôznu techniku určenú na pestovanie a sušenie rastlín. "Kriminalisticko-expertíznemu skúmaniu bola doposiaľ podrobená len časť zaistených vecí, pričom táto časť predstavuje podľa predbežného vyjadrenia spolu 5526 bežných jednorazových dávok drogy v hodnote minimálne 21.776 eur," poznamenal Szeiff. Okrem omamných a psychotropných látok boli zaistené taktiež viaceré komponenty zbraní, strelivo či rôzne doklady.

Obaja obvinení muži sú v súčasnosti v cele policajného zaistenia, kde čakajú na rozhodnutie sudcu o ich vzatí do väzby. V zmysle trestného zákona im hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. "Okrem uvedeného trestného stíhania však bude toto stíhanie po jeho ukončení s najväčšou pravdepodobnosťou rozšírené aj o ďalšie trestné činy a tým pravdepodobne dôjde aj k zvýšeniu trestnej sadzby," doplnil Szeiff.