Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

HROZIA IM ROKY ZA MREŽAMI: Mužov obvinili v súvislosti s drogami

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Policajti boli privolaní do jedného z bytov na základe oznámenia jeho majiteľky.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 19-ročnému Miroslavovi z Malaciek a 21-ročnému Markovi z Bratislavy pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, spáchaný formou spolupáchateľstva. Hrozí im trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Informovala o tom bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

"Uplynulú stredu 13. apríla boli policajti prvého bratislavského okresu privolaní do jedného z bytov na základe oznámenia jeho majiteľky. Tá mala počas kontroly bytu, ktorý prenajímala iným osobám, nájsť na rôznych miestach v interiéri neznámu zelenú sušenú rastlinu," uviedla polícia. Pri obhliadke podľa jej slov našli dva kusy koláčov, pri ktorých "vzniklo podozrenie, že by mohli obsahovať omamnú alebo psychotropnú látku".

Podľa polície si mali páchatelia látku zabezpečiť mimo Slovenska. "Expertízou bolo zistené, že ide o sušené konope, pričom zaistené množstvo zodpovedá 323 obvykle bežným jednorazovým dávkam drogy," dodala polícia.