Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia eviduje pretrvávajúce nepokoje v obci Plavecký Štvrtok

Ilustračné foto. Foto: TASR

Polícia deklaruje, že tejto lokalite venuje zvýšenú pozornosť, a to viacerými hliadkami.

Bratislava 28. apríla (TASR) – Polícia eviduje pretrvávajúce nepokoje v obci Plavecký Štvrtok v okrese Malacky, v časti Kolónia. Policajti tu od začiatku tohto roka zaznamenali už niekoľko desiatok incidentov medzi obyvateľmi. Jeden z prípadov je zaznamenaný aj na videu, ktoré sa v uplynulých dňoch objavilo na sociálnych sieťach.

Polícia vysvetľuje, že ide o pretrvávajúce spory občanov, ktorí bývajú v tejto lokalite. "Viac ako 50 z nich malo charakter priestupku, najmä proti občianskemu spolunažívaniu. Takmer 30 skutkov vyšetrujú policajti ako trestný čin. Najčastejšie ide o trestné činy výtržníctva a nebezpečného vyhrážania," priblížilo na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave.

Polícia deklaruje, že tejto lokalite venuje zvýšenú pozornosť, a to viacerými hliadkami. Riešenie problému je podľa polície cieľom aj obce Plavecký Štvrtok. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave preto požiadalo o spoluprácu starostu obce, miestny úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, ale aj splnomocnenkyňu vlády SR pre rómske komunity Andreu Bučkovú.