Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislavský kraj

Hliadky PMJ hliadkujú aj mimo oficiálnych hraničných priechodov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Za posledné dni policajti zaznamenali tri takéto prípady.

Bratislava 14. mája (TASR) – Bratislavské hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) hliadkujú aj mimo oficiálnych hraničných priechodov. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti. O opodstatnenosti týchto hliadok svedčia podľa polície prípady „špekulantov“, ktorí sa pokúsili prekročiť hranice cez účelové hospodárske cestičky a vyhnúť sa tak štátnej karanténe.

Za posledné dni policajti zaznamenali tri takéto prípady. "Slovák žijúci v Rakúsku dostal blokovú pokutu vo výške 150 eur za nelegálne prekročenie hranice, Rakúšan bol po prekročení hranice vyhostený naspäť do Rakúska a tiež mu bola uložená bloková pokuta vo výške 150 eur a Slovenka bola eskortovaná na hraničný priechod Berg a následne putovala do štátnej karantény potom, čo chcela tiež nelegálne prekročiť štátnu hranicu," spresnila polícia s tým, že všetky tieto prípady zaznamenali v blízkosti oficiálneho hraničného priechodu Berg.

"V hliadkovaní v okolí zelených hraníc budú policajti naďalej pokračovať. Opätovne vyzývame všetkých občanov vstupujúcich na Slovensko, aby boli voči sebe, svojim rodinám a ostatným občanom zodpovední a dodržiavali opatrenia prijaté za účelom ochrany občanov Slovenska pred zavlečením ochorenia COVID-19," doplnila polícia.