Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia objasnila prípady požiarov smetných nádob v Petržalke

Ilustračné foto Foto: TASR/Miroslav Košírer

Muža podľa slov hovorcu policajti zadržali priamo na mieste páchania trestného činu. Pri zadržaní mal policajtom dobrovoľne vydať niekoľko kusov zapaľovačov.

Bratislava 30. mája (TASR) - Bratislavskí policajti objasnili prípady požiarov smetných nádob v bratislavskej Petržalke. Polícia vzniesla obvinenie z pokračovania prečinu poškodzovania cudzej veci voči 34-ročnému Eduardovi K. z Bratislavy. Ten podľa doterajších informácií polície stihol založiť celkovo sedem požiarov smetných nádob v období od februára do mája. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. TASR o tom informoval bratislavský krajský hovorca Michal Szeiff.

Muža podľa slov hovorcu policajti zadržali priamo na mieste páchania trestného činu. Pri zadržaní mal policajtom dobrovoľne vydať niekoľko kusov zapaľovačov. Práve nimi mal smetné nádoby zapaľovať. "Muž si vyberal kontajnerové stojiská nachádzajúce sa v blízkosti jeho trvalého bydliska," dodala polícia. Požiare mal založiť na viacerých miestach, na viacerých kontajnerových stojiskách na Starohradskej ulici, na Tematínskej ulici, na Kutlíkovej ulici a na Bradáčovej ulici v Petržalke.

Po zadržaní bol muž umiestnený do cely policajného zaistenia. "Za uvedené konanie mu v prípade preukázania viny pred súdom hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Zároveň bol spracovaný aj podnet k väzobnému stíhaniu obvineného muža," uzavrela polícia.

Szeiff doplnil, že v prípade jedného z požiarov zo 17. mája krátko pred 23.30 h došlo tiež k zničeniu strešnej krytiny kontajnerového stojiska a v ňom umiestnených 4 smetných nádob. Následkom požiaru došlo podľa jeho slov aj k poškodeniu dvoch vozidiel, ktoré boli zaparkované v blízkosti stojiska. "Celková škoda, ktorá bola týmito siedmymi požiarmi spôsobená, bola vyčíslená na 9891,2 eura," dodal.