Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Muž zaplatil za auto, bratislavský podvodník mu ho však neodovzdal

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Kupujúci muž prišiel o 3000 eur.

Poprad 5. októbra (TASR) - Z prečinu podvodu polícia v Poprade obvinila 31-ročného Bratislavčana. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ako uviedla hovorkyňa, v nedeľu (3. 10.) v obci Spišské Bystré Bratislavčan ponúkal na predaj osobné motorové vozidlo značky Audi A4. Na ponuku reagoval miestny muž. Uzatvorili ústnu dohodu o kúpe vozidla za sumu 3000 eur.

"Po vyplatení sumy malo okamžite dôjsť k odovzdaniu vozidla kupujúcemu. K samotnému prevzatiu vozidla malo dôjsť v Poprade. Kupujúci i predávajúci na tomto vozidle teda spoločne prišli až do Popradu, kde sa mali stretnúť s mužom, ktorý mal pripraviť zmluvy. Ako tak vo vozidle čakali, kupujúci prevzal od predávajúceho peniaze, potom ho vyzval, aby skontroloval zadné brzdové svetlá. Kupujúci vystúpil z vozidla a predávajúci v tom momente s vozidlom i vyplatenou finančnou hotovosťou odišiel," povedala Ligdayová.