Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

OPITÝ NA BICYKLI: Muž narazil do auta, namerali mu 3,6 promile

Policajti po príchode podrobili vodiča dychovej skúške s výsledkom 1,73 mg/l, čo predstavuje 3,6 promile. Foto: FB - Polícia SR - Bratislavský kraj

Dôsledkom dopravnej nehody došlo k poškodeniu blatníka a svetlometu vozidla.

Bratislava 17. júna (TASR) – Na jednej z križovatiek v Pezinku došlo v stredu (16. 6.) krátko pred 19.00 h k dopravnej nehode, keď opitý cyklista narazil do osobného auta. TASR o tom informoval hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

„Štyridsaťosemročný cyklista neprispôsobil jazdu svojim schopnostiam a pri prejazde križovatkou ulíc Grobská a Myslenická narazil do vozidla Škoda Kamiq, ktoré dávalo prednosť v jazde protiidúcim vozidlám,“ priblížil hovorca s tým, že dôsledkom dopravnej nehody došlo k poškodeniu blatníka a svetlometu vozidla.

Policajti po príchode podrobili vodiča dychovej skúške s výsledkom 1,73 mg/l, čo predstavuje 3,6 promile. „To predstavuje z medicínskeho hľadiska stav vážnej otravy alkoholom, počas ktorého hrozí riziko zástavy dychu a krvného obehu,“ vysvetlil Szeiff.

V tejto súvislosti polícia opätovne apeluje a vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby boli na cestách voči sebe, ako aj ostatným zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy nepožívali.