Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia sa napriek opakovaným výzvam stretáva s opitými vodičmi

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Alkohol u vodiča zistila polícia aj na diaľničnom hraničnom priechode Jarovce – Kittsee. Pri dychovej skúške mu namerali hodnotu 0,21 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 0,44 promile.

Bratislava 24. mája (TASR) - Polícia sa aj napriek opakovaným výzvam, že alkohol za volant nepatrí, stretáva s vodičmi pod vplyvom psychotropných látok či alkoholu. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff. Poukázal pritom na nezodpovedný prístup takýchto ľudí.

Priblížil, že v nedeľu (23. 5.) večer zastavila diaľničná polícia na parkovisku HP Brodské nákladné motorové vozidlo, keďže nemalo v premávke zapnuté stretávacie svetlá. Keďže vodič javil známky požitia alkoholu, musel vykonať dychovú skúšku, pri ktorej mu namerali hodnotu 0,58 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 1,21 promile.

Alkohol v dychu namerali aj vodičovi na Záhorí. "V smere z obce Pernek do Malaciek na ceste II/503 neprispôsobil jazdu svojim schopnostiam, dostal šmyk a zišiel na miesto mimo vozovky, kde sa niekoľkokrát vozidlo prevrátilo. Policajti na mieste vodičovi namerali 1,01 mg/l alkoholu, čo predstavuje 2,1 promile. Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Malackách sa okolnosťami tohto prípadu už zaoberajú," uviedol Szeiff.

Alkohol u vodiča zistila polícia aj na diaľničnom hraničnom priechode Jarovce – Kittsee. Pri dychovej skúške mu namerali hodnotu 0,21 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 0,44 promile.

KR PZ v Bratislave opakovane apeluje na vodičov motorových vozidiel, aby mali na pamäti, že zodpovedným prístupom a dôsledným dodržiavaním pravidiel cestnej premávky predídu neželaným a tragickým následkom na cestách, uzavrel policajný hovorca.