Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislavský kraj

Počas osláv nového roka bolo odhalených šesť jázd pod vplyvom alkoholu

Na snímke hodnoty namerané v jednom z prípadov. Foto: KR PZ Trenčín

V jednom prípade bol alkohol príčinou dopravnej nehody.

Bratislava 2. januára (TASR) - Policajti v Bratislavskom kraji zistili počas novoročných osláv šesť prípadov, keď vodiči jazdili pod vplyvom alkoholu. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave o tom informuje na sociálnej sieti.

V jednom prípade bol alkohol príčinou dopravnej nehody. Došlo k nej na Galaktickej ulici v Bratislave, kde sa vodič z Polomy nevenoval vedeniu vozidla a narazil do zaparkovaného vozidla. "Výsledok dychovej skúšky u vodiča bol 0,44 mg/l alkoholu v dychu. Dopravnú nehodu vyšetrujú dopravní policajti," spresnila polícia. Tá zistila aj ďalšie prípady jazdy pod vplyvom alkoholu, a to nie len u Slovákov, ale aj u Američanky i Čecha.

Políciou kontrolovaná Bratislavčanka mala 1,25 mg/l, opakovane 1,44 mg/l alkoholu v dychu, Američanka 0,69 mg/l, opakovane 0,72 mg/l alkoholu v dychu, Čech 0,67 mg/l, opakovane 0,70 mg/l alkoholu v dychu, Bratislavčan 0,67 mg/l, opakovane 0,58 mg/l alkoholu v dychu a vodič z okresu Senec 1,02 a opakovane 1,03 mg/l alkoholu v dychu.