Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislavskí poslanci vyzývajú Freša, aby odvolal z úradu J. Keselého

Pavol Frešo Foto: TASR/Štefan Puškáš

Poslanci zároveň avizovali, že ak sa tak nestane, zvážia ďalšie kroky, ktoré budú riešiť v rámci zastupiteľstva.

Bratislava 9. februára (TASR) - Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo by mal odvolať z úradu riaditeľa odboru investičných činností, správy majetku a verejného obstarávania v BSK Jána Keselého. Vyzývajú ho k tomu poslanci BSK. Dôvodom má byť napadnutie pracovníčky bratislavského Divadla Aréna.

Podpredseda BSK Igor Bendík na dnešnej tlačovej konferencii informoval o tom, že poslanci dostali list, v ktorom sa hovorí o verbálnom útoku Jána Keselého na pracovníčku divadla. Malo sa tak stať počas rokovaní o rekonštrukcii divadla. Podľa Bendíka pritom nejde o ojedinelé nevhodné správanie v prípade Keselého. "Nie je to prvýkrát, čo pán Keselý prekročil mieru slušnosti a korektnosti, ako sa má správať k podriadeným zamestnancom," tvrdí Bendík.

Poslanci preto vyzývajú Freša, aby zakročil. "Žiadame pána Freša ako župana BSK, aby túto osobu odvolal z jeho pozície a konal, aby sa nestalo, že bude naďalej vystupovať takýmto spôsobom voči zamestnancom, alebo voči komukoľvek zo strany župy," vyhlásil poslanec Národnej rady (NR) SR a poslanec BSK Vladimír Sloboda.

Vyvodenie dôsledkov očakáva aj poslankyňa NR SR a poslankyňa BSK Jana Cigániková (SaS), a to aj napriek tomu, že Keselý je dlhoročný spolupracovník Pavla Freša. "Veríme však, že o to prísnejšie bude Pavol Frešo konať," vyzýva predsedu BSK Cigániková.

Poslanci zároveň avizovali, že ak sa tak nestane, zvážia ďalšie kroky, ktoré budú riešiť v rámci zastupiteľstva.

Hovorkyňa BSK Lucia Forman pre TASR uviedla, že predseda BSK Pavol Frešo sa touto situáciou podrobne zaoberal a chápe hlboké rozhorčenie niektorých krajských poslancov z klubu SaS. "Dnes sa preto na župe stretol s niektorými aktérmi danej situácie. Definitívne personálne riešenie predostrie predseda BSK v piatok 17. februára na riadnom pracovnom zasadnutí zastupiteľstva BSK, nakoľko príslušný riaditeľ odboru je dlhodobo práceneschopný," uviedla Forman. Zastupiteľstvo BSK dostane aj informáciu o postupe rekonštrukcie Divadla Aréna.