Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislavský kraj

V Devíne odvolila ako prvá 72-ročná Anna

Foto: TASR/AP

V Devíne obyvatelia volia v jednom volebnom okrsku, a to v Dome kultúry na Rytierskej ulici.

Bratislava 15. marca (TASR) – V malej bratislavskej mestskej časti Devín padol prvý lístok do volebnej urny už krátko po 7.00 h. Odovzdala ho 72-ročná obyvateľka Anna. K volebnej miestnosti prišla ešte pred jej otvorením, na odovzdanie hlasu svojmu kandidátovi na prezidenta si tak musela ešte pár minút počkať.

"Myslím si, že je určite dôležité chodiť voliť. Mal by to urobiť každý, pretože inak bude rozhodnuté za nás," povedala pre TASR. Voliť preto chodí pravidelne a vždy príde odovzdať svoj hlas medzi prvými, keďže skoro ráno vstáva a čím skôr si chce splniť svoju občiansku povinnosť.

Do volebnej miestnosti dnes pani Anna prichádzala rozhodnutá a vedela, komu zo 14 kandidátov na prezidenta chce odovzdať svoj hlas. "Ten človek mi je sympatický a mám ho rada. Prezident by mal mať také vlastnosti, aby bolo na Slovensku všetko v poriadku," povedala o svojom kandidátovi.

V Devíne obyvatelia volia v jednom volebnom okrsku, a to v Dome kultúry na Rytierskej ulici. Pri vstupe do volebnej miestnosti ich na spôsob voľby upozorní veľký krížik na dverách. "Máme tu jedno veľké X, pretože v Devíne je veľmi veľa starších obyvateľov. A tak ešte navyše upozorňujeme, že nemajú robiť na hlasovací lístok krúžok," priblížil predseda okrskovej volebnej komisie Štefan Sojka. Voliči si pri vstupe rovnako môžu ešte raz prečítať zoznam kandidátov na vzorovom hlasovacom lístku. "Všetko je teda dobre pripravené," dodal.

Sojka vraví, že Devínčania sú zväčša disciplinovaní a voliť chodia. Pomerne veľkú účasť očakáva aj dnes. "Celkovo je však o voľby čím ďalej, tým menší záujem. Verím však, že Devín bude na tom s volebnou účasťou aj dnes dobre," podotkol. Počas prvej necelej hodiny sa už pri troch volebných urnách v Devíne vystriedalo niekoľko obyvateľov, viac ich v okrskovej komisii očakávajú po 9.00 h.