Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

V Rači na hodoch zahrá Kmeťoband, v ponuke sú Račianske nevesty

Okrem pestrého programu návštevníkov potešia tradičné prvky hodov - kolotoče, rôzne gurmánske pochúťky, bohatý výber kvalitných račianskych vín.

Bratislava 3. mája (TASR) - V Rači sa dnes začali hody, ktoré sa už tradične konajú v prvý májový víkend, tento rok vyšli na 3. a 4. mája.

Hlavnou hviezdou tohtoročných račianskych slávností bude skupina Kmeťoband, ktorá chystá pre návštevníkov skvelú zábavu a zaspieva svoje najznámejšie hity. Igor Kmeťo starší sa do Rače teší obzvlášť, pretože v 80. rokoch pracoval v račianskej Gazdovskej vinárni ako čašník a prevádzkar. "Pamätám si na štamgastov, ktorí tam chodili nielen kvôli dobrému vínu, ale aj živej hudbe. Rád som si vychutnal pohár Račianskeho výberu, ale aj iných značiek. Vo vínach som sa musel vyznať, keďže som mal okrem iného na starosti aj vyberanie vín do vinárne," povedal Kmeťo.

Novinkou je tento rok aj unikátna výstava dobových svadobných fotografií s názvom Račianske nevesty, kde návštevníci môžu vidieť svadobné fotografie z minulého storočia. "Súčasné nevesty si takto môžu porovnať módu šiat, doplnkov a atmosféru celej svadby a môžu sa aj inšpirovať," povedala Monika Luknárová z oddelenia kultúry MÚ v Rači.

Okrem pestrého programu návštevníkov potešia tradičné prvky hodov - kolotoče, rôzne gurmánske pochúťky, bohatý výber kvalitných račianskych vín, skvelá atmosféra v uliciach Rače aj pred Nemeckým domom, starostovský budíček, súťaž o Najlepší hodový koláč a iné atrakcie. "V minulých rokoch navštívilo Raču počas Račianskych hodov v priemere okolo 50.000 návštevníkov," doplnila hovorkyňa MÚ v Rači Eva Miklánková.