Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Ružinovčania budú mať vynovenú fontánu v Parku Andreja Hlinku

Fontána v Parku Andreja Hlinku Foto: J&T

Súčasťou revitalizácie bude taktiež rekonštrukcia chodníkov po obvode Parku Andreja Hlinku v dĺžke viac ako 1 000 metrov.

Bratislava 30. apríla (Teraz.sk) - Veľká fontána v Parku Andreja Hlinku v bratislavskom Ružinove dostane novú krajšiu tvár. V rámci projektu Pre Bratislavu ju zrekonštruuje spoločnosť J&T Real Estate.

Revitalizácia fontány bude spočívať v celkovej výmene technológie, opravách jej povrchu a poškodených častí. Súčasťou rekonštrukcie bude taktiež zvýšenie dna fontány, aby bola bezpečná aj pre deti, ktoré sa hrávajú v jej blízkosti. Zaujímavým prvkom, ktorý má ambíciu prilákať do parku viac návštevníkov, bude nové osvetlenie fontány. Súčasťou revitalizácie bude taktiež rekonštrukcia chodníkov po obvode Parku Andreja Hlinku v dĺžke viac ako 1 000 metrov.

„Obnovu parku chceli ľudia už veľmi dlho. Som rád, že sa to podarí aj vďaka spolupráci samosprávy a súkromného sektoru,“ vyjadril sa starosta Ružinova Dušan Pekár.

„Veríme, že park sa aj vďaka novej fontáne a chodníkom môže stať obľúbeným miestom nielen Ružinovčanov, ale všetkých obyvateľov Bratislavy. Nejde pritom o prvú aktivitu tohto typu, ktorú v rámci projektu J&T Real Estate pre Bratislavu realizujeme. V nedávnej minulosti sme pomohli s opravami kúpaliska na Búdkovej ceste, revitalizovali sme podchod pod Staromestskou ulicou i zastávku MHD na Zochovej ulici. V podobných aktivitách plánujeme pokračovať aj v budúcnosti,“ informuje PR manažérka spoločnosti J&T Real Estate Katarína Krajňáková.

Rekonštrukčné práce sa začnú v máji. Z krajšej fontány a obnovených chodníkov sa budú môcť obyvatelia Ružinova tešiť už koncom júla. Rekonštrukcia fontány a chodníkov je súčasťou celkovej revitalizácie Parku Andreja Hlinku, ktorú pripravuje mestská časť Ružinov.