Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislavský kraj

Škôlky v Ružinove uspokojili viac ako polovicu žiadateľov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Súčasná kapacita predškolských zariadení v Ružinove nedokáže uspokojiť všetky žiadosti rodičov o umiestnenie dieťaťa do materskej školy.

Bratislava 8.mája (TASR) - Materské školy (MŠ) v bratislavskej mestskej časti Ružinov uspokojili viac ako polovicu žiadateľov.

Z celkového počtu 1200 žiadostí o umiestnenie dieťaťa prijali predškolské zariadenia 555 chlapcov a dievčat. Od nového školského roku možno vyhovieť ešte 57 uchádzačom. "Pribudne nám 22 miest v MŠ na Haburskej a 35 miest v cirkevnej škôlke na Chlumeckého ulici," uviedol zástupca ružinovského starostu Ján Buocik.

Po rokoch stagnácie pôrodnosti je trend v posledných rokoch taký, že súčasná kapacita predškolských zariadení v Ružinove nedokáže uspokojiť všetky žiadosti rodičov o umiestnenie dieťaťa do materskej školy.

"Snažíme sa zvyšovať kapacitu našich škôlok rekonštrukciami. V tomto volebnom období pribudlo v Ružinove takmer 150 nových miest," dodal Buocik. Výzvu vidí v hľadaní nových priestorov tiež preto, aby mohli deti nastupovať do škôlky aj počas školského roku. "Ide najmä o prípady, keď sa napríklad mamičke skončí materská vo februári a aby potom nemusela riešiť do septembra problém kam s dieťaťom," vysvetlil Buocik.