Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislavský kraj

Ružinovskí bežci dostali už druhú tartanovú dráhu

Športový areál na Trnávke je zrekonštruovaný, pribudlo multifunkčné ihrisko na futbal, basketbal či volejbal, súčasťou je aj trávnatá plocha s futbalovými bránkami.

Bratislava 16. júna (TASR) - Už druhý športový areál s modernou bežeckou dráhou budú môcť v najbližších týždňoch využívať Ružinovčania. Bratislavská mestská časť Ružinov dokončila revitalizáciu športoviska na Trnávke.

Športový areál Základnej školy Vrútocká na Trnávke je zrekonštruovaný, antukovú bežeckú dráhu nahradila tartanová s doskočiskom na skok do diaľky. Pribudlo multifunkčné ihrisko na futbal, basketbal či volejbal, súčasťou je aj trávnatá plocha s futbalovými bránkami. Areálom vedie nový chodník, sú tu nové lavičky a osvetlenie. "Areál prevezme v najbližších týždňoch do správy Ružinovský športový klub, aby zabezpečil jeho prevádzku aj pre verejnosť," povedal starosta Ružinova Dušan Pekár. Dopoludnia bude slúžiť školákom, popoludní a cez víkendy širokej verejnosti. Cez letné prázdniny bude pre fanúšikov behu otvorený celý deň.

Rekonštrukcia areálu na Vrútockej vyšla na 181.000 eur. "Po areáli ZŠ Nevädzová ide už o druhé školské športovisko, ktoré mestská časť Ružinov zrekonštruovala. V súčasnosti realizuje revitalizáciu v areáli ZŠ Medzilaborecká, kde bude takisto tartanová bežecká dráha s multifunkčným ihriskom. Nasledovať bude aj obnova areálu ZŠ Kulíškova a ZŠ Ružová dolina," priblížila hovorkyňa Miestneho úradu v Ružinove Miroslava Štrosová.