Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Bratislavský kraj

Skauti priniesli Betlehemské svetlo už aj do Dúbravky

Na sníme Betlehemské svetlo počas svätej omše a odpálenia Betlehemského svetla v Dóme svätého Martina v Bratislave v sobotu 19. decembra 2020. Foto: TASR/AP

Skauti môžu v tomto období prinášať svetlo len v dvojčlenných hliadkach do kostolov.

Bratislava 20. decembra (TASR) - Betlehemské svetlo svieti už aj v bratislavskej Dúbravke v Kostole Ducha Svätého. Priniesli ho skauti 11. zboru Biele delfíny. TASR o tom informovala Lucia Marcinatová z tlačového referátu mestskej časti.

"Posolstvo Betlehemského svetla spája všetkých ľudí dobrej vôle a je neodmysliteľnou súčasťou pokoja vianočných sviatkov," zdôraznila Marcinatová. Poukázala aj na to, že situáciu tento rok skomplikovala pandémia nového koronavírusu a skauti môžu teda prinášať svetlo len v dvojčlenných hliadkach do kostolov, ktoré zabezpečia odpálenie svetla.

Na sníme vpravo skautka a vľavo arcibiskup Stanislav Zvolenský počas svätej omše a odpálenia Betlehemského svetla v Dóme svätého Martina v Bratislave v sobotu 19. decembra 2020. Od soboty do 29. decembra platí na Slovensku zákaz vychádzania, začína sa aj tzv. lockdown. Zo zákazu vychádzania platí viacero výnimiek. Jednu z nich majú mať aj sväté omše. O tom, či v danom regióne budú môcť byť kostoly otvorené a koľko v nich môže byť ľudí, majú rozhodnúť regionálni hygienici.
Foto: TASR - Jakub Kotian