Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislavský kraj

Školáci v Jarovciach sa učia vybrané slová prostredníctvom videoklipu

Ilustračné foto. Foto: TASR / Vladimír Andor

S nápadom, ako uľahčiť učenie sa vybraných slov prostredníctvom pesničiek, prišiel herec a producent Milan Šimek, ktorý žije v Jarovciach a pre tento experiment si vybral tunajšiu školu a ľudí.

Bratislava 17. októbra (TASR) – Deti zo základnej školy (ZŠ) v bratislavskej mestskej časti Jarovce sa učia vybrané slová pomocou hudobného videoklipu Deti deťom, v ktorom niektoré z nich aj vystupujú. S nápadom, ako uľahčiť učenie sa vybraných slov prostredníctvom pesničiek, prišiel herec a producent Milan Šimek, ktorý žije v Jarovciach a pre tento experiment si vybral tunajšiu školu a ľudí z okolia.

„Text vymyslel učiteľ na dôchodku Peter Liška, hudbu sme spravili spolu s Michalom Knotekom, kameru a strih mal na starosti Denis Németh. Škola nám pomohla s výberom detí a miestny úrad poskytol priestory kultúrneho domu na skúšky, takže nakoniec z toho bola taká spoločná obecná akcia,“ uviedol dnes pre TASR Šimek, ktorý chce s videoklipom, v ktorom ústrednou témou sú vybrané slová, osloviť základné školy po celom Slovensku.

„Sme radi, že takýto projekt sa podarilo realizovať a že sme ho mohli podporiť. Aj preto, že sa ho zúčastnili deti z našej školy," povedal pre TASR poslanec miestneho zastupiteľstva Richard Szabó, ktorý je presvedčený, že projekt nezostane v Jarovciach osamotený.

Riaditeľka a učitelia zo ZŠ v Jarovciach projekt podporili, pretože učenie hrou podľa ich názoru deťom prospeje. „Určite to deťom pomôže, najviac tým, ktoré v programe vystupujú. Ešte by mohli tvorcovia vymyslieť niečo aj na násobilku,“ odporučila Eva Šefčíková, ktorá vyučuje matematiku a hudobnú výchovu.

Vo videoklipe vystupuje 15 detí. Nahrávanie a natáčanie videa, ktoré bolo v lete, ich bavilo a výsledok veľmi potešil. „Vybrané slová sa mi učia ľahšie, ale najmä je to oveľa zábavnejšie, ako keď sme sa ich učili len tak nasucho," potvrdil pre TASR štvrták David Harrer zo ZŠ v Jarovciach.