Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislavský kraj

ŠOFÉROVAL S VIAC AKO TROMI PROMILE, pôjde pred súd

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Obvinený pôjde podľa polície pred súd do 48 hodín. Policajti aj v súvislosti s týmto prípadom apelujú na vodičov, aby nesadali za volant pod vplyvom alkoholu.

Bratislava 7. septembra (TASR) – Bratislavskí policajti v nedeľu (6. 9.) večer na Púchovskej ulici zastavili vodiča motorového vozidla, ktorému v dychu namerali vyše troch promile alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Veronika Martiniaková.

Vodič upútal pozornosť policajtov jazdou zo strany na stranu. „Pri dychovej skúške nafúkal 1,35 miligramu na liter, čo predstavuje 2,81 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška mala ešte vyššiu hodnotu, a to 1,54 miligramu na liter, čo predstavuje 3,21 promile alkoholu v dychu,“ spresnila hovorkyňa.

Poverený príslušník PZ už vzniesol obvinenie voči 58-ročnému vodičovi pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ informovala. Vec bude realizovaná v takzvanom superrýchlom konaní. Obvinený pôjde podľa polície pred súd do 48 hodín. Policajti aj v súvislosti s týmto prípadom apelujú na vodičov, aby nesadali za volant pod vplyvom alkoholu.