Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia pátra po páchateľoch ozbrojených lúpeží v Bratislave

Ilustračné foto Foto: TASR

K prvému prepadu došlo v novinovom stánku na Krásnej ulici v Ružinove, druhý sa stal na Heyrovského ulici v Lamači.

Bratislava 22. februára (TASR) - Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po páchateľoch dnešných ozbrojených prepadov v bratislavskom Ružinove a Lamači. V oboch prípadoch lúpili dvaja muži, ozbrojení krátkou guľovou zbraňou.

K prvému prepadu došlo dnes asi o 08.00 h v novinovom stánku na Krásnej ulici v Ružinove. "Dvaja muži žiadali od predavačky vydanie finančnej hotovosti, pričom sa vyhrážali použitím zbrane," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Karina Považanová. Predavačka z obavy o svoj život vydala páchateľom 200 eur a dva kartóny cigariet. Muži potom ušli na neznáme miesto. Polícia v rámci trestného stíhania pátra po mužoch vo veku okolo 20 rokov, vysokých približne 175 centimetrov. "Obaja muži mali byť podľa dostupných informácií oblečení v čiernom a na hlave mali kapucne stiahnuté po oči," spresnila Považanová.

Druhý prepad sa stal na Heyrovského ulici v Lamači. Približne o 11.30 h tu dvaja muži s krátkou guľovou zbraňou prepadli stávkovú kanceláriu. "Od zamestnankyne si pod hrozbou násilia vyžiadali 680 eur," uviedla Považanová. Podľa informácií polície v tomto prípade lúpili muži vo veku približne 25 rokov. "Jeden z páchateľov mal mať oblečenú zelenú bundu, druhý čiernu," dodala policajná hovorkyňa.

"V tejto súvislosti žiadame občanov, ktorí si v uvedených časoch a na inkriminovaných miestach všimli unikajúce osoby, prípadne zaregistrovali akékoľvek podozrivé konanie osôb, aby o tom informovali políciu," uviedla Považanová. Pripomenula, že informácie možno poskytnúť na bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.