Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislavský kraj

Stánkari v Bratislave sa môžu pripraviť na Veľkonočné trhy

Ilustračná foto Foto: TASR/ Pavol Ďurčo

Veľkonočné trhy odštartujú 12. apríla, veľkonočnú atmosféru na námestí si budú môcť Bratislavčania vychutnávať do 17. apríla.

Bratislava 3. marca (TASR) - Na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave pripravuje Staré Mesto opäť Veľkonočné trhy. Odštartujú 12. apríla a veľkonočnú atmosféru na námestí si budú môcť Bratislavčania vychutnávať do 17. apríla. Mestská časť Staré Mesto už na trhy začala hľadať stánkarov, tí sa môžu prihlásiť do 28. marca.

"Na Hviezdoslavovom námestí pribudne 20 stánkov, kde si budú môcť návštevníci kúpiť darčekové predmety či občerstvenie. Ďalších desať stánkov je na námestí stabilných," informovala TASR staromestská hovorkyňa Alexandra Obuchová.

Mestská časť poskytne predajcom remeselné stánky. Remeselníci, ktorí však vlastné stánky majú, sa môžu na trhoch zúčastniť tiež. Sadzba dane za užívanie verejného priestranstva za jeden predajný stánok je podľa hovorkyne šesť eur na jeden deň. "Suma zostáva rovnaká aj v prípade, že majú záujemcovia vlastný stánok," podotýka Obuchová.

Prihlášky, ktoré záujemcovia nájdu na stránke www.staremesto.sk, môžu zasielať na e-mailovú adresu dominik.juhasz@staremesto.sk alebo poštou na adresu Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Staré Mesto, Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava. Termín uzávierky prihlášok je 28. marca 2014. "Potvrdenie prihlášky a pridelenie trhového miesta bude oznámené na telefónne číslo alebo na e-mailovú adresu uvedené záujemcom," dodala Obuchová.