Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Staromešťanov čaká vo výdajni bohatšia ponuka

Starostka Starého Mesta Táňa Rosová Foto: TASR/Michal Svítok

Výdajňa je otvorená v pondelok, utorok, štvrtok a piatok od 10. do 13. hodiny. Nachádza sa v priestoroch staromestského úradu, vstup je z Medenej ulice č. 2.

Bratislava 11. júla (TASR) - Na obyvateľov bratislavského Starého Mesta čaká od pondelka 14. júla v Staromestskej výdajni väčší výber mliečnych výrobkov, pečiva, zeleniny, ovocia, cestovín, mäsových výrobkov a ďalší tovar.

"Som rada, že sa nám podarilo získať pre tento projekt ďalšieho partnera a môžeme tak rozšíriť ponuku. Klientom Staromestskej výdajne sa môžu stať všetci, ktorí potrebujú pomoc, ale presne nespĺňajú stanovené kritériá. Stačí si podať žiadosť, ktorú následne posúdi komisia," uviedla starostka Starého Mesta Táňa Rosová.

Výdajňa bola otvorená v polovici decembra. Tovar je vydávaný zadarmo obyvateľom Starého Mesta s dôchodkom do 340 eur, rodinám s deťmi a občanom v hmotnej núdzi, ako aj obyvateľom v krízovej sociálnej situácii.

O pomoc však môžu požiadať aj tí, ktorí prekračujú tieto podmienky, žiadosť posúdi komisia pre sociálne veci, zdravotníctvo a rodinu. Klienti zaplatia administratívny poplatok za čipovú kartu vo výške päť eur, ktorú im po predložení potrebných dokumentov vydá oddelenie sociálnych vecí. Na karte majú mesačný počet bodov v závislosti od výšky príjmu. Maximálny počet je 30 bodov na jeden mesiac.

Výdajňa je otvorená v pondelok, utorok, štvrtok a piatok od 10. do 13. hodiny. Nachádza sa v priestoroch staromestského úradu, vstup je z Medenej ulice č. 2.