Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislavský kraj

Starostu mestskej časti Nové Mesto obvinili z machinácií

Rozhodnutie o obvinení zatiaľ nie je právoplatné.

Bratislava 10. januára (TASR) - Starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolf K. je obvinený z machinácií pri verejnom obstarávaní. TASR to potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Vladimír Javorský s tým, že rozhodnutie o obvinení zatiaľ nie je právoplatné. O tom rozhodne prokuratúra v najbližšom čase.

Javorský ďalšie podrobnosti nespresnil. Zo stanoviska hovorcu Miestneho úradu Bratislava-Nové Mesto Mareka Tettingera vyplýva, že problematické verejné obstarávanie by sa malo týkať prenájmu nafukovaních atrakcií. "Mestská časť i jej starosta postupujú v súlade so zákonom pri všetkých verejných obstarávaniach, ktoré za posledné tri roky dosiahli niekoľko miliónov eur, a postupovali tak aj pri prenájme nafukovacích atrakcií pre deti v hodnote 638 eur, respektíve 718 eur, ktoré rieši polícia," uviedol hovorca. "Sme presvedčení, že stíhanie bude ukončené ako bezpredmetné. Vzhľadom na aktuálne úkony zo strany polície danú vec nemôžeme a nechceme ďalej akokoľvek komentovať," dodal.

Polícia na otázky k podrobnostiam prípadu reagovala stanoviskom, v ktorom uviedla, že vo veci je naďalej vedené trestné stíhanie pre porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku. "V súčasnosti vykonávame všetky potrebné úkony trestného konania s cieľom vec náležite objasniť. Z dôvodu zachovania objektívnosti vyšetrovania nebudeme až do jeho ukončenia poskytovať k prípadu bližšie informácie," napísala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Súčasný starosta mestskej časti Bratislava - Nové Mesto bol zvolený v komunálnych voľbách v roku 2010. Do funkcie nastúpil 23. decembra 2010, informuje mestská časť na svojom webe.