Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Bratislavský kraj

Strelec, ktorý mal vo Vlčanoch zabiť dvoch dôchodcov, ostáva vo väzbe

Ilustračná snímka Foto: TASR/Oliver Ondráš

Streľba, po ktorej zostali dvaja mŕtvi, otriasla celou obcou Vlčany v okrese Šaľa.

Bratislava 13. júna (TASR) - Strelec z Vlčian Juraj M., ktorý 1. júna zastrelil 68-ročného muža a 66-ročnú ženu, bude naďalej vo väzbe.

Najvyšší súd SR (NS SR) však dnes zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky (ÚŠP GP SR), ktorý žiadal aj dôvody útekovej väzby voči Jurajovi M. TASR o tom dnes informoval hovorca NS SR Boris Urbančík. O jeho väzobnom stíhaní rozhodol Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) pracovisko Banská Bystrica 3. júna.

Ako vtedy TASR informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, dôvodom väzby bola obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Muž obvinený z úkladnej vraždy proti rozhodnutiu sťažnosť nepodal. Sťažnosť podal prokuátor ÚŠP.

Streľba, po ktorej zostali dvaja mŕtvi, otriasla celou obcou Vlčany v okrese Šaľa. Ako vtedy uviedol starosta Gyula Iván, obyvatelia sú z udalosti šokovaní. "Je to veľmi nepríjemná vec. Obete tohto činu sme poznali, nezdalo sa mne ani iným, že by mali nejaké problémy. Nikto netuší, čo za tým mohlo byť, možno nejaké spory. Určite sme z toho všetci otrasení, niečo také strašné sa ešte u nás nestalo," skonštatoval starosta obce. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.