Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Kultúru, zvyky a tradície Thajska približuje festival v Inchebe

Z prvého ročníka Thajského festivalu v bratislavskej Inchebe 25. apríla 2014. Foto: TASR/Martin Turanovič

Návštevníci budú môcť ochutnať a zakúpiť si špeciality od thajských reštaurácií z Viedne a Bratislavy.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Thajskú kultúru, zvyky a tradície približuje oddnes do nedele 27. apríla podujatie Thajský festival v bratislavskej Inchebe. Počas neho sa návštevníci dozvedia zaujímavosti o Thajsku, možnostiach turizmu, obchodovania a investovania. Vstup na festival, ktorého brány sa otvorili dnes o 10.00 h, je bezplatný.

Návštevníci majú možnosť ochutnať a zakúpiť si špeciality od thajských reštaurácií z Viedne a Bratislavy. Zároveň tam budú aj ukážky varenia. Súčasťou programu bude varenie thajskej jazmínovej ryže a umelecké vyrezávanie obrazcov do ovocia a zeleniny. Atmosféru Thajska priblíži aj thajské pivo.

K dispozícii budú i oblečenie a doplnky z tradičného thajského hodvábu, ručne vyrábané darčeky, dekoratívne predmety a strieborné šperky. Kultúru tejto vzdialenej krajiny priblíži tiež množstvo tradičných thajských tanečných a hudobných vystúpení. Festival prinesie i ukážky thajského boxu a boja s mečom. K dispozícii budú aj thajské masérky.



Thajský festival z iniciatívy thajskej princeznej Bajrakitiyabha Mahidol spoločne organizujú thajské ambasády vo Viedni, Prahe, Varšave a Budapešti.