Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Na trhovisku Miletičova pribudnú od apríla nové zeleninové stánky

Stánok na trhovisku Miletičova Foto: Ružinovský podnik verejno-prospešných služieb

Z prenájmu nových stánkov trhovisko získa finančné prostriedky, ktoré plánuje investovať do vyššej kvality predaja a hygieny.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Už od 1. apríla pribudne na bratislavskom trhovisku Miletičova približne 40 nových zeleninových stánkov. Návštevníci trhoviska sa tak môžu tešiť na podstatne bohatšiu ponuku ovocia a zeleniny od lokálnych pestovateľov a dodávateľov.

Nové stánky sa budú nachádzať na mieste, kde v minulosti stála časť stánkov predajcov textilu. Vynovené priestory budú venované ovociu a zelenine, pribudnúť by mali aj okrasné rastliny či dreviny.

“Už dlhšie sme na trhovisku Miletičova pozorovali klesajúci záujem o textil a, naopak, zvyšujúci sa záujem o ovocie a zeleninu,” povedal Attila Horváth, generálny riaditeľ Ružinovského podniku verejno-prospešných služieb, ktorý je správcom trhoviska. Ako dodal, ich snahou bolo dopytu vyhovieť a prispieť k tomu, aby sa ponuka ovocia a zeleniny rozšírila.

Z prenájmu nových stánkov trhovisko získa finančné prostriedky, ktoré plánuje investovať do vyššej kvality predaja a hygieny. “Počítame s postavením niekoľkých ďalších drevených stánkov, aké sme otvárali koncom minulého roka. Nahradia staršie objekty, ktoré nespĺňajú potrebné hygienické kritériá. Vďaka aktuálnym aj budúcim úpravám sa na trhovisko konečne bezproblémovo dostanú aj upratovacie vozidlá," doplnil Horváth.