Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislavský kraj

Počas veľkonočných sviatkov sa v trolejbuse pobili cestujúci

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Skupina agresívnych cestujúcich bitkou a agresívnym správaním ohrozovala aj ostatných cestujúcich.

Bratislava 22. apríla (TASR) - Zamestnanci Dopravného podniku Bratislava (DPB) museli počas soboty (19.4.) vo včasných ranných hodinách riešiť nepríjemný incident v trolejbuse č. 202, v ktorom sa pobili cestujúci. Trolejbus zostal stáť na zastávke 29. augusta v smere jazdy na Prievozskú ulicu. TASR o tom informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

"Po príchode dispečera na miesto udalosti bolo zistené, že v uvedenom trolejbuse sa už žiadni cestujúci nenachádzajú a sú tam iba hliadky polície. Vodič trolejbusu vypovedal, že počas jazdy sa vo vozidle bila skupina agresívnych cestujúcich," ozrejmila Volfová. Ako dodala, bitkou a agresívnym správaním ohrozovali aj ostatných cestujúcich a zrejme po zaregistrovaní, že bola privolaná policajná hliadka a dispečing DPB, po zastavení vozidla na zastávke odvzdušnili dvere trolejbusu a následne z miesta utiekli.

"Nakoľko sa nepodarilo páchateľov chytiť na mieste, prítomné hliadky polície nemohli ďalej konať. Vzhľadom na to, že nedošlo k poškodeniu trolejbusu, pokračoval v jazde naprázdno na konečnú Čiližská, kde sa následne zapojil do premávky," doplnila hovorkyňa. DPB sa podľa Volfovej stretáva s agresívnymi cestujúcimi, ktorí sú často pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok. "Takýmto konfliktným správaním vo vozidlách MHD si neuvedomujú, že môžu vážne ohroziť aj ostatných cestujúcich. Opätovne preto vyzývame problémových cestujúcich, aby sa správali vo vozidlách verejnej dopravy kultivovane, neničili verejný majetok a nespôsobovali ohrozenie ostatným cestujúcim a zároveň si uvedomili, že verejná doprava slúži všetkým," zdôraznila.