Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

V parlamente dnes nahlásili bombu

Na snímke policajná páska a policajné auto pred budovou Národnej rady SR. Foto: TASR/Martin Baumann

Informácie o údajnej bombe potvrdil aj predseda kultúrneho výboru Dušan Jarjabek.

Bratislava 17. júna (TASR) - V Národnej rade SR nahlásili bombu, nebezpečenstvo preverujú. Zatiaľ sa nič nezistilo, budovu dosiaľ neevakuovali.

Evakuáciu po prijatí hlásenia pripustili policajti v budove parlamentu. Niektorí poslanci sa po oznámení nevedeli dostať na rokovanie výborov.

Informácie o údajnej bombe potvrdil aj predseda kultúrneho výboru Dušan Jarjabek (Smer-SD). Rokovanie svojho výboru na chvíľu prerušil, keďže niektorých poslancov nechceli na rokovanie pustiť.

Problém dostať sa na rokovanie mali aj niektorí členovia branno-bezpečnostného výboru. "Je nejaké hlásenie a možno budú musieť evakuovať budovu," povedal pri príchode na výbor Ľubomír Galko z SaS.

Nemožnosť dostať sa na výbor namietal aj Daniel Lipšic. Šéf branno-bezpečnostného výboru Jaroslav Baška (Smer-SD) opozičným poslancom odporučil nechal prešetriť, prečo sa nemohli dostať na rokovanie.

Fotogaléria: V parlamente nahlásili bombu

Na snímke policajní psovodi pred budovou Národnej rady SR.
Foto: TASR/Martin Baumann


Úrad vlády SR dostal zásielku s výhražným listom

Na Úrad vlády SR dnes ráno prišla podozrivá listová zásielka, ktorá obsahovala výhražný list. Ten polícia zaistila. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Na základe obsahu listu vykonala polícia pyrotechnickú prehliadka parlamentu s negatívnym výsledkom. "Policajný zbor SR v spolupráci s NR SR v súčasnosti prijíma ďalšie opatrenia. Po páchateľovi listu policajti intenzívne pátrajú," dodala Kurucová. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Policajný vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy.