Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislavský kraj

Ocenili najlepších športovcov Bratislavského kraja

Na snímke štvorkajak rýchlostných kanoistov ŠCP Bratislava, zľava Tibor Linka, Juraj Tarr, Denis Myšák a Erik Vlček - víťaz v kategórii športové kolektívy na 24. ročníku ankety Najúspešnejší športovec a kolektív Bratislavy a Bratislavského kraja 2016, 20. decembra 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Medzi športovými kolektívmi obhájil minuloročný triumf štvorkajak ŠCP Bratislava v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka.

Bratislava 20. decembra (TASR) – Vodnoslalomárske duo Ladislav a Peter Škantárovci a štvorkajak rýchlostných kanoistov ŠCP vyhlásili v zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca za víťazov 24. ročníka ankety o najúspešnejšieho športovca a športový kolektív Bratislavy a Bratislavského kraja za rok 2016.

Deblkanoisti Ladislav a Peter Škantárovci získali vo finále C2 na olympijských hrách v Riu de Janeiro zlatú medailu. Okrem toho získali spolu s Petrom a Pavlom Hochschornerom, Tomášom Kučerom s Jánom Batíkom titul majstrov Európy v hliadke 3xC2 v Liptovskom Mikuláši. V celkovom hodnotení seriálu Svetového pohára skončili na piatom mieste.

Medzi športovými kolektívmi obhájil minuloročný triumf štvorkajak ŠCP Bratislava v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka. V K4 na 1000 m získali na olympijských hrách striebro, na rovnakej trati vybojovali na kontinentálnom šampionáte v Moskve zlato, na polovičnej vzdialenosti dopádlovali po strieborný kov.

V kategórii juniorov triumfovala dvojica rýchlostných kanoistov Samuel Baláž a Csaba Zalka. Medzi telesne postihnutými športovcami ocenili športovú strelkyňu Veroniku Vadovičovú. Z paralympijských hier v Riu de Janeiro priviezla dvakrát zlato a jedno striebro. "Toto ocenenie už trochu spájam aj s predvianočnými dňami, pretože to vždy býva v tento dátum. O to je to krajšie a sviatočnejšie. Keď tak zaspomínam, tak sem chodievam od roku 1999 s menšími prestávkami," povedal pre TASR Vadovičová.

Špeciálnou cenou primátora za úspešnú reprezentáciu hlavného mesta a Slovenska a mimoriadny športový výkon na svetovej úrovni ocenili tenistku Dominiku Cibulkovú. "Význam ankety každoročne naberá na váhe a môžem povedať, že talent a tvrdá práca našich športovcov prinášajú úspechy a zadosťučinenie nielen samotným športovcom, ale aj Bratislave, ktorá sa vďaka týmto úspechom zviditeľňuje na mape sveta," povedal vo svojom príhovore primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Na snímke víťazka v kategórii telesne postihnutí športovci sa stala športová strelkyňa Veronika Vadovičová na 24. ročníku ankety Najúspešnejší športovec a kolektív Bratislavy a Bratislavského kraja 2016, 20. decembra 2016 v Bratislave. Vpravo moderátor Stanislav Ščepán.
Foto: TASR/Martin Baumann




Výsledky ankety o najúspešnejšieho športovca a športový kolektív Bratislavy a Bratislavského kraja 2016:


Seniori:

víťaz:


1. Ladislav a Peter Škantárovci, vodný slalom C2 muži

Ďalší ocenení športovci bez určenia poradia:

Matej Beňuš, vodný slalom C1 muži

Jana Dukátová, vodný slalom K1 ženy

Richard Varga, triatlon a aquatlon, Richard Nagy, plávanie



Juniori:

víťaz:


1. Samuel Baláž a Csaba Zalka, rýchlostná kanoistika K2 a K4 muži

Ďalší ocenení športovci bez určenia poradia:

Filip Scholz, karate, Lukáš Tobolák, karate



Talent roka - bez určenia poradia:

Kristína Ďurecová, vodný slalom zjazd a šprint na divokej vode

Marek Stránsky, karate, Tamara Vidová, karate



Športové kolektívy:

víťazi:

1. K4 ŠCP Bratislava (Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka), rýchlostná kanoistika

Telesne postihnutí športovci:

víťazi:


1. Veronika Vadovičová, športová streľba

Ďalší ocenení športovci – bez určenia poradia:

Michaela Balcová, boccia, Róbert Ďurkovič, boccia



Cena primátora za úspešnú reprezentáciu hlavného mesta a Slovenska a mimoriadny športový výkon na svetovej úrovni:


Dominika Cibulková, tenis