Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

V Bratislavskom kraji pribudlo v piatok 49 nových prípadov COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najmladším z piatkových prípadov je štvorročné dieťa, najstaršia je 74-ročná žena.

Bratislava 12. septembra (TASR) - V Bratislavskom kraji pribudlo počas piatka (11. 9.) 49 nových pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19, z toho je 23 žien a 26 mužov. Na sociálnej sieti o tom informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva hlavného mesta Bratislavy.

Ako ďalej priblížil, najmladším z piatkových prípadov je štvorročné dieťa, najstaršia je 74-ročná žena. Nové prípady eviduje RÚVZ na území celého Bratislavského kraja. "Niektoré osoby pociťovali príznaky ochorenia ako napríklad kašeľ, teplotu nad 38 stupňov Celzia, mali triašku, bolesti svalov a kĺbov, únavu," uviedol.

Na základe epidemiologických šetrení hygienici zaznamenali u piatich osôb príchod na Slovensko z Ukrajiny, v jednom prípade príchod z Maďarska.

"Väčšina prípadov je však spojená s osobami, ktoré prišli do kontaktu s už pozitívnou osobou na nový koronavírus, buď sú to členovia jednej domácnosti, spolupracovníci alebo známi, kamaráti," komentoval.

RÚVZ dodal, že pri všetkých prípadoch nariadili domácu karanténu. Zároveň doplnil, že v súčasnosti sa realizuje dohľadávanie ich kontaktov s cieľom zamedziť šíreniu ochorenia medzi populáciou v Bratislavskom kraji.