Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislavský kraj

V Bratislavskom kraji sa doteraz sčítalo 72 percent obyvateľov

Na archívnej snímke pohľad na Bratislavu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V hlavnom meste Bratislava sa sčítalo 71 percent obyvateľov.

Bratislava 19. marca (TASR) – V Bratislavskom kraji sa po vyše mesiaci sčítania zapojilo do cenzu 72 percent obyvateľov. Informuje o tom hovorkyňa Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021 Jasmína Stauder.

Bratislavský región tak približne kopíruje celoslovenský priemer, doteraz sa sčítalo v rámci celej SR vyše 71 percent rezidentov.

Najvyšší podiel sčítaných obyvateľov v Bratislavskom kraji evidujú obce Tureň (88,2 percenta), Častá (87 percent) a Hrubá Borša (85 percent).

V hlavnom meste Bratislava sa sčítalo 71 percent obyvateľov, z mestských častí napredujú najmä malé, ako sú Jarovce (85 percent sčítaných), Čunovo (78 percent) a Rusovce (77,3 percenta). Ostatné mestské časti majú sčítaných okolo 72 percent obyvateľov. Menej sčítaných ako je celomestský priemer evidujú mestské časti Nové Mesto a Staré Mesto.

Z okresných miest je na tom najlepšie Senec so 76 percentami sčítaných, v Pezinku sa sčítalo 74 a v Malackách takmer 72 percent obyvateľov.

Elektronické sčítanie, keď obyvateľ vypĺňa formulár sám, sa začalo 15. februára a potrvá do 31. marca. Asistované sčítanie bude od apríla do konca októbra. Všetky potrebné informácie sú na webe www.scitanie.sk.