Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

V Devínskej Novej Vsi plánujú polyfunkčný komplex za 55 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Plánovaný komplex má byť rozdelený na rezidenčnú časť s navrhovanými šiestimi objektmi so spoločnou podzemnou garážou.

Bratislava 15. mája (TASR) - V bratislavskej Devínskej Novej Vsi má vzniknúť polyfunkčný komplex Nová Devínska. Predpokladané investičné náklady sú približne 55 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor - spoločnosť ISPK, predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

"Zámerom predkladaného návrhu je realizácia novej rezidenčnej zóny s občianskou vybavenosťou pozdĺž ulice Jána Jonáša v nadväznosti na novovznikajúcu rezidenčnú štvrť Bory a okolitú navrhovanú výstavbu," uviedol investor v zámere. Malo by tak podľa neho dôjsť k rozšíreniu ponuky priestorov na bývanie. Pribudnúť má tiež občianska vybavenosť a administratíva.

Plánovaný komplex má byť rozdelený na rezidenčnú časť s navrhovanými šiestimi objektmi so spoločnou podzemnou garážou. Taktiež na časť s plochami občianskej vybavenosti v rámci objektu riešeného ako garni hotel.

Termín začatia výstavby predpokladá v roku 2026 a jeho ukončenie v roku 2029. Vzniknúť by malo aj celkovo 867 parkovacích stojísk, z toho 665 umiestnených v podzemných častiach stavby.