Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

V Lozorne hlasujú o finančnej podpore verejnoprospešných aktivít

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Lozorno vyčlenilo na podporu verejnoprospešných aktivít v tohtoročnom rozpočte 53.000 eur.

Lozorno 8. marca (TASR) – Obyvatelia Lozorna na Záhorí môžu do konca marca spolurozhodnúť o finančnej podpore pre 13 verejnoprospešných aktivít v obci. V ľudovom hlasovaní môžu jednému z projektov, uvedených na webe obce, prideliť hlas majúci hodnotu 12 eur.

Medzi projektmi, ktoré žiadajú o podporu, nechýbajú aktivity športových oddielov v obci, takisto kultúrnych spolkov ako napríklad ochotníckeho divadla či speváckej skupiny. O hlasy premenené na konkrétne financie sa uchádza aj rodinné centrum, spolok seniorov či miestne združenie telesne postihnutých občanov. "Na webe je okrem základných informácií o žiadateľovi zverejnená aj suma požadovanej dotácie a, samozrejme, i účel jej použitia," informoval TASR obecný poslanec Ľuboš Tvrdoň, ktorý inicioval občianske hlasovanie o finančnej podpore pre verejnoprospešné aktivity v obci.

Hlasovať možno elektronicky na stránke obce alebo prostredníctvom hlasovacích lístkov a urobiť tak môžu len dospelí obyvatelia obce, teda tí, ktorí najneskôr k 1.3.2016 dosiahli vek 18 rokov a majú v obci trvalý pobyt. Obyvatelia obce môžu hlasovať do 31. marca. Výsledky budú známe 15. apríla.

Lozorno vyčlenilo na podporu verejnoprospešných aktivít v tohtoročnom rozpočte 53.000 eur. Viac ako 2000 dospelých obyvateľov obce môže svojimi hlasmi rozhodnúť o polovici tejto sumy. Maximálna výška dotácie na jeden projekt nie je určená. V prípade, že projekt nezíska dostatok hlasov, resp. financií, potrebných na realizáciu, môže obec vyzvať žiadateľa o úpravu rozpočtu, resp. dotáciu neudeliť. O konečnej výške udelenej dotácie rozhodne obecné zastupiteľstvo.