Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislavský kraj

V Bratislave v očkovacom centre na NFŠ budú vakcinovať aj bez pozvánky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Čakacia doba bude závisieť od počtu ľudí v danej chvíli. Bratislavský samosprávny kraj ju však odhaduje na 20 až 30 minút.

Bratislava 14. júla (TASR) - Vo veľkokapacitnom očkovacom centre v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ) v Bratislave budú v sobotu (17. 7.) opäť očkovať proti ochoreniu COVID-19 vakcínou Comirnaty od Pfizeru aj ľudí bez pozvánky. Informuje o tom na svojom webe Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

Bez pozvánky budú v centre očkovať dospelých ľudí nad 16 rokov. Čakacia doba bude závisieť od počtu ľudí v danej chvíli. BSK ju však odhaduje na 20 až 30 minút. Záujemcov o očkovanie žiada o vyplnenie formulára na webe BSK. Urýchliť sa tým má registrácia na mieste.

"Aj túto sobotu budeme očkovať ľudí aj bez SMS. Stačí prísť s občianskym preukazom a mať zdravotné poistenie. Rovnako zaočkujeme tých, ktorým neprišla SMS na druhú dávku, majú viac ako štyri týždne po prvej dávke a buď boli prvou dávkou očkovaní u nás, alebo o nej majú potvrdenie,“ spresnil lekár kraja Tomáš Szalay.

Predseda BSK Juraj Droba tvrdí, že záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 je v Bratislavskom kraji stále veľký. "Teraz je celý proces jednoduchší a rýchlejší ako kedykoľvek predtým," poznamenal.

V NFŠ v Bratislave zaočkovali počas uplynulého víkendu 2900 ľudí bez pozvánky.