Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

V Petržalke rozdávajú vianočnú kapustnicu ľuďom bez domova

Na snímke ľudia bez domova jedia vianočnú kapustnicu v priestoroch Betlehemu sv. Matky Terezy na Rovniankovej ulici 24. decembra 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Aby sa zabránilo riziku šírenia nového koronavírusu, ľudia si pokrm odnášajú v gastroobale a konzumujú ho na inom mieste.

Bratislava 24. decembra (TASR) - Vianočnú kapustnicu ľuďom bez domova rozdávajú na Štedrý deň v bratislavskej Petržalke 13. raz. TASR o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Petržalka Mária Halašková.

Iniciatívu organizuje sociálne oddelenie tamojšej mestskej časti. "Predchádza jej pravidelný monitoring ľudí bez prístrešia, ktorý sociálni pracovníci využívajú aj na pozvanie týchto ľudí na vianočnú kapustnicu," spresnila.



Kapustnicu tentoraz rozdávajú misionárky z Betlehema svätej Matky Terezy na Rovniankovej ulici. Aby sa zabránilo riziku šírenia nového koronavírusu, ľudia si pokrm odnášajú v gastroobale a konzumujú ho na inom mieste.

"Ďakujeme sestrám z Betlehema svätej Matky Terezy, že prejavili záujem pomôcť aj napriek sťaženej situácii, a veríme, že dnešná kapustnica ľudí bez domova poteší a zahreje," dodala Halašková.
Na snímke misionárky z Betlehema svätej Matky Terezy na Rovniankovej ulici rozdávajú vianočnú kapustnicu ľuďom bez domova na Štedrý deň v Petržalke v Bratislave 24. decembra 2020.
Foto: TASR - Pavel Neubauer