Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Bratislavský kraj

V Senci možno využiť nové záchytné parkovisko

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Dve podlažia poskytnú návštevníkom Slnečných jazier i tým, ktorí chcú navštíviť mesto alebo prestúpiť na autobus či vlak, 84 miest pre osobné automobily.

Senec 6. júna (TASR) - Pri termináli integrovanej osobnej dopravy (TIOP) v Senci sprístupnili nové záchytné parkovisko. Dve podlažia poskytnú návštevníkom Slnečných jazier i tým, ktorí chcú navštíviť mesto alebo prestúpiť na autobus či vlak, 84 miest pre osobné automobily vrátane dvoch bezbariérových stojísk na každom podlaží. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

Na realizáciu projektu získala samospráva nenávratný finančný príspevok vo výške 821.035,66 eura z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Mesto plánuje v budúcnosti zvýšiť kapacitu parkoviska formou prístavby, primátor Senca Pavol Kvál deklaruje, že radnica už pripravuje projektovú dokumentáciu. "Na výstavbu II. etapy sa budeme opäť uchádzať o nenávratný finančný príspevok, tentokrát z Programu Slovensko," povedal primátor.

Obe podlažia parkoviska sú samostatné a neprepojené, na 1. podlažie sa možno dostať z areálu Slnečných jazier - Juh, na 2. podlažie je prístup zo Železničnej ulice. Na parkovisku bude fungovať bezlístkový systém, prvých päť rokov bude parkovanie bezplatné.