Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Vajnorčania si želajú opravu ihrísk i zavedenie školského autobusu

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

V minulom roku, v rámci tohto rozpočtu, podporila mestská časť dva návrhy, a to interiérové vybavenie pre miestnu knižnicu a podujatie Nedele deťom.

Bratislava 21. marca (TASR) - Obyvatelia bratislavskej mestskej časti Vajnory chcú 7000 eur z participatívneho rozpočtu samosprávy využiť na opravu ihrísk, úpravu parkov či na doplnenie cyklotrasy o nové stojany pre bicykle. Mestskej časti navrhujú napríklad aj zavedenie školského autobusu, výmenu interiéru knižnice či organizovanie nedeľných popoludní pre deti. Vajnorská samospráva dostala od obyvateľov celkovo 22 podnetov, kam by mali peniaze z participatívneho rozpočtu smerovať.

"Momentálne prebieha na úrade rozpočtovanie jednotlivých návrhov. Následne budú tieto návrhy zverejnené na webovej stránke úradu a uverejnené vo Vajnorských novinkách," priblížil pre TASR vedúci oddelenia vnútornej správy Miestneho úradu vo Vajnoroch Tomáš Kulka.

Vajnorčania tak ako po minulé roky mohli hlasovaním rozhodnúť o víťazných návrhoch, ktoré budú realizované z prostriedkov participatívneho rozpočtu v roku 2016. Maximálna suma, ktorou samospráva môže podporiť jeden návrh, je 3000 eur.

V minulom roku, v rámci tohto rozpočtu, podporila mestská časť dva návrhy, a to interiérové vybavenie pre miestnu knižnicu a podujatie Nedele deťom.