Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Na Vajnorskej ulici horela výšková budova

Na snímke hasičské autá stoja pred výškovou administratívnou budovou Polus Towers, v ktorej 25. júla 2014 v Bratislave zasahovali hasiči kvôli požiaru. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Hasiči požiar zlikvidovali a pracujú na odvetrávaní priestorov.

Bratislava 25. júla (TASR) - Na bratislavskej Vajnorskej ulici dnes horela výšková administratívna budova. Požiar hasičom nahlásili pred 15.00 h. V súčasnosti je už zlikvidovaný, hasiči pracujú na odvetrávaní priestorov.

"Požiar vznikol na 16. poschodí. Pri udalosti zatiaľ nie sú nahlásené žiadne zranené osoby," informovali TASR z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave. Na mieste zasahovalo 26 hasičov a sedem kusov techniky.

Administratívna budova je prepojená s nákupno-zábavným komplexom Polus City Center. Podľa jeho marketingovej riaditeľky Moniky Karoliovej sa v budove robia stavebné práce pre nového nájomcu. Čo spôsobilo požiar, konkretizovať nevedela, príčiny ukáže vyšetrovanie.

"Ide o budovu, ktorá je v rekonštrukcii. V súčasnosti sa v nej vykonávajú stavebné úpravy a tak žiadni zamestnanci z firiem, ktoré by mali priestory administratívnej budovy v prenájme, sa v nej nenachádzali. Za akých okolností k požiaru došlo, je v súčasnosti predmetom šetrenia. Nie je vylúčené, že pri stavebných úpravách došlo k vznieteniu izolačného materiálu," povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Ľudí z budovy evakuovali ešte pred príchodom hasičov, v nákupnom centre evakuácia nebola potrebná. "Návštevníci pokojne nakupovali," skonštatovala Karoliová s tým, že vnútri nebolo cítiť ani dym.

Fotogaléria: Požiar administratívnej budovy v Bratislave