Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Vajnory v minulom roku vyriešili všetky podnety od občanov

Na snímke dožinkové slávnosti v bratislavskej mestskej časti Vajnory Foto: TASR/Martin Baumann

Analytici SGI zohľadňovali prínos práce samospráv pri riešení podnetov občanov počas roku 2013 nielen z hľadiska úspešnosti vyriešených podnetov, ale do úvahy brali aj ich počet a náročnosť riešenia.

Bratislava 31. marca (TASR) – V tohtoročnom hodnotení kvality práce obecných samospráv v réžii Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť (SGI) sa na jednom z popredných miest umiestnil Miestny úrad mestskej časti Bratislava – Vajnory. Zvíťazila mestská časť Ružinov, no Vajnory so svojím šiestym miestom v rámci 17 mestských častí dopadli tiež veľmi dobre.

Podľa kritérií SGI sa hodnotili výsledky miest, obcí a mestských častí pri riešení podnetov od občanov, na ktoré upozorňujú prostredníctvom portálu Odkazprestarostu.sk. Analytici SGI zohľadňovali prínos práce samospráv pri riešení podnetov občanov počas roku 2013 nielen z hľadiska úspešnosti vyriešených podnetov, ale do úvahy brali aj ich počet a náročnosť riešenia.

Vajnory vyriešili všetky podnety občanov, ktoré adresovali starostovi mestskej časti. „V roku 2013 vajnorská samospráva v projekte Odkazprestarostu.sk dostala 31 podnetov od občanov a všetky vyriešila čím dosiahla 100-percentnú úspešnosť. Podnetmi od občanov sa zaoberám osobne od počiatku podania až do ich vyriešenia,“ uviedol pre TASR starosta Vajnôr Ján Mrva. Ako dodal, projekt hodnotím vysoko pozitívne, lebo ponúka možnosť našim spoluobčanom aj takouto formou upozorniť samosprávu na zistené nedostatky v extraviláne či intraviláne obce a samospráva má možnosť s občanmi pri riešení ich postrehov aj komunikovať. Zámer zlepšiť prostredie v mestskej časti sa nám darí napĺňať aj prostredníctvom tohto projektu.

Odkazprestarostu.sk je internetový portál, ktorý umožňuje obyvateľom jednoducho a rýchlo posielať podnety, týkajúce sa problémov v ich okolí. Odkazprestarostu.sk bol spustený vo februári 2010 v Bratislave a odvtedy sa rozšíril do 39 samospráv po celom Slovensku. Inštitút SGI sa dlhodobo venuje témam zverejňovania informácií, občianskej participácie, a to najmä vo vzťahu k samosprávam.