Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

V Bratislave otvorili veľkonočné trhy chránených dielní

Veľkonočné trhy chránených dielní sa konajú v dňoch 1. - 4. apríla 2014 v čase od 08.00 do 16.00 h v priestoroch Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na veľkonočných trhoch sa zúčastňuje 15 chránených dielní z celého Slovenska.

Bratislava 1. apríla (TASR) – Veľkonočné trhy chránených dielní dnes otvorili vo vestibule strednej budovy Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR na Špitálskej ulici v Bratislave. Cieľom akcie, ktorá potrvá do 4. apríla, a to v čase od 8.00 do 16.00 h, je nielen zviditeľnenie tvorivej činnosti hendikepovaných ľudí zamestnaných v chránených dielňach, ale predajom vlastných úžitkovo estetických výrobkov finančne pomôcť k zlepšeniu ich sociálnej situácie a prispieť im k pocitu plnohodnotnejšieho života v spoločnosti.

Rezort práce, ktorý je tvorcom zákona o tvorivých dielňach, pripravil už obdobné podujatia. "Popri veľkonočných trhoch chránených dielní sme zorganizovali aj vianočné a dušičkové trhy. Vždy sú tematicky motivované, dušičkové napríklad kahančekmi na hroby, vianočné dekoratívnymi predmetmi na stromček či štedrovečerný stôl a na súčasných veľkonočných dominujú esteticky zdobené vajíčka, symboly sviatku jari a rôzne šperky z prírodných materiálov i keramiky," uviedla pre TASR Alexandra Zani z MPSVR SR.

Na veľkonočných trhoch sa zúčastňuje 15 chránených dielní z celého Slovenska. "Ponúkajú pestrý a veľmi pekný úžitkový i dekoratívny tovar do bytových interiérov. Každý návštevník si bude mať z čoho vybrať a navyše za lacnejší peniaz, než za aký podobné predmety predávajú v kamenných obchodoch. Napriek tomu, že sa trhy konajú v priestoroch ministerstva, v ničom nenarúšajú chod úradu a sú teda prístupné pre širokú verejnosť," dodala Zani.