Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislavský kraj

Virtuálne možno po novom navštíviť aj hrad Devín či most Apollo

Devín, ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po novom sa zmenila aj technológia spracovania všetkých prehliadok tak, aby bolo ich spustenie bezbariérové a možné aj na mobilných zariadeniach a tabletoch.

Bratislava 16. júna (TASR) - Bratislavská samospráva pokračuje v prezentovaní hlavného mesta Slovenska a jeho dominánt prostredníctvom virtuálnych prehliadok. Do projektu virtuálnej Bratislavy najnovšie pribudlo 22 panoramatických záberov turisticky atraktívnych miest a budov. Medzi ne patrí scenéria Michalskej brány, hradu Devín, mosta Apollo, novej budovy Slovenského národného divadla, zoologickej záhrady, Sadu Janka Kráľa a iných sakrálnych objektov.

„Virtuálne prehliadky majú ambíciu prenášať návštevníkov stránok do nimi zvolenej lokality, dávajú im možnosť prezrieť si miesta, ktoré by radi videli, alebo ktoré ešte nenavštívili a umožňujú im tak výber domácej dovolenkovej destinácie,“ uviedol hovorca mesta Bratislava Stanislav Ščepán.

Po novom sa zmenila aj technológia spracovania všetkých prehliadok tak, aby bolo ich spustenie bezbariérové a možné aj na mobilných zariadeniach a tabletoch. Nechýba ani interaktívne prepojenie na mapu a ovládanie každej zvolenej panorámy.

Projekt virtuálnej Bratislavy je sprístupnený návštevníkom oficiálnej stránky hlavného mesta od roku 2012. Podľa Ščepána sa má v budúcnosti rozšíriť do priľahlých miest a obcí. Jeho súčasťou bude aj sprievodca ubytovaním, stravovaním a zábavy v celom bratislavskom regióne.