Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislavský kraj

Vo Vlčom hrdle zadržali dílera a takmer tisíc dávok pervitínu

Ilustračné foto Foto: TASR/Prezídium Policajného zboru v Bratislave

Na čiernom trhu by hodnota zaisteného množstva drogy predstavovala sumu 5934 eur.

Bratislava 20. marca (TASR) - Takmer tisíc dávok pervitínu zaistili bratislavskí policajti počas utorkovej (18.3.) policajnej akcie vo Vlčom hrdle. Výsledkom akcie je aj zadržanie a obvinenie 33-ročného Norberta Z. z Bratislavy z drogovej trestnej činnosti. Informovala o tom dnes bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

"V utorok vykonali policajti z viacerých policajných súčastí domovú prehliadku v jednom z bytov vo Vlčom hrdle v Bratislave. Pri prehliadke zaistili podľa výsledkov predbežnej expertízy celkom 989 obvykle jednorazových dávok pervitínu, pričom na čiernom trhu by hodnota zaisteného množstva drogy predstavovala sumu 5934 eur," uviedla Kurucová. Na podozrivého si policajti počkali a zadržali ho, keď vystupoval z taxíka. "Nakoľko podozrivý muž kládol pri zadržiavaní aktívny odpor, policajti použili donucovacie prostriedky," pokračovala hovorkyňa.

Podľa informácií polície zadržaný muž predával drogy vo Vrakuni, ale aj v Petržalke. Momentálne sedí v policajnej cele a vyšetrovateľ už navrhol prokurátorovi, aby na súde žiadal väzobné stíhanie obvineného. Hovorkyňa ďalej informovala, že zadržaný muž už bol v minulosti za drogovú trestnú činnosť odsúdený, teraz mu hrozí väzenie na 10 až 15 rokov.